неділя, 3 лютого 2019 р.

100 років Соборності України


Сто років тому – 22 січня 1919 року – було проголошено Акт Злуки. Це була одна з найвизначніших подій доби Української революції 1917–1921 років. Ухвалення цього документа означало об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.
В 2018-2019 н. р. вихованки гуртка «Моделювання іграшок-сувенірів» долучились до відзначення 100-річчя Соборності України. Так наприклад за матеріалами сайту https://vseosvita.ua гуртківці колективно виготовили лепбук «100 років Соборності України». Під час творчої справи дівчата ознайомились з об’єктами Світової спадщини ЮНЕСКО, що знаходяться на території України, з винаходами українців, які відомі по всьому світі, досягненнями України та багато іншого. Крім того таке завдання згуртовує колектив та дає можливість відчути на собі що саме в єдності наша сила.
В січні 2019 року вихованки гуртка Маслова Єлизавета та Яковлєва Ригіна прийняли участь у фотовиставці до Дня Соборності України: «Україна – це ми!», яка проводиться Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді. Фотовиставка проводиться з метою активізації національно-патріотичного виховання учнівської молоді, пошуку та розкриття нових юних талантів, формування в учнівської молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті країни.
Унікальність даної виставки в тому, що юні патріоти з усієї України не лише надсилають фотографії на виставку, а й пишуть свої почуття, привітання, побажання на звороті фото. Фотовиставка не зачиняється в чотирьох стінах. Кожен, хто надіслав фотографію та привітання на електронну адресу, отримує відповідь через організаторів від іншого учасника фотовиставки. Нам наприклад прийшло привітання та фотокартки від КЗ Новомиколаївська ЗШ.
На розсуд журі Маслова Ліза та Яковлєва Ригіна представили світлину «Останні промені яскравого дня». Дівчата свій твір описали такими рядками: «Захід сонця над морем в Бердянську – видовище унікальне! Кожен з них розповідає свою неповторну історію. Це не просто картинка, яка інколи буває блідою і не виразною, а інколи – просто ядерний вибух. Захід сонце – це і підсумки дня що минає, і корегування планів на майбутнє. А є ж ще стільки проміжних відтінків! «Сьогодні безвітряно, і захід сонця виглядає так, ніби в дзеркалі вирішив втопитися червоний апельсин».
Представники адміністрації КДЮТ «Зоряний» у складі заступника директора Терешиної Олесі Володимирівни та завідувача-організаційно масовим відділом Гапоченко Юлії Вікторівни 22 січня 2019 р. приєднались до відзначення 100-річчя Соборності України на площі Єдності в Бердянську.

столбец 1





Немає коментарів:

Дописати коментар