понеділок, 14 січня 2019 р.

Обласний етап заочного Всеукраїнського гуманітарного конкурсу "Космічні фантазії"

Вже не перший рік вихованці гуртка «Моделювання іграшок-сувенірів» приймають участь у заочному Всеукраїнському гуманітарному конкурсі «Космічні фантазії», головна мета якого – пошук талановитої молоді, розвиток творчих здібностей дітей та підлітків, які цікавляться різними аспектами у вивченні космосу, виявляють схильність до науково-дослідницької роботи, захоплюються космічною історією, філософією, мистецтвом, прагнуть підвищити рівень знань у сфері природничих і гуманітарних наук.
     В 2018-2019 н. р. для участі в обласному етапі було відібрано роботу Яковлевої Регіни «Легенда сучасності» (номінація «Декоративно-прикладне мистецтво»). Конкурсна робота виконана в техніці «Аплікація з тканини», а саме з джинсовою тканини, з якою гуртківці працюють з задоволенням. Робота відображує стару легенду про сузір’я Волосся Вероніки, але перенесену у сучасний світ і пов’язану з подіями, які зараз відбуваються в Україні.




Легенда про волосся Вероніки

       Вероніка, дружина Фараона Єгипту Птолемея ІІІ Евергета, мала казкової краси довге волосся, яке оспівували поети.
      Одного дня Евергет на чолі армії їде у похід. Довго чекає Вероніка його повернення. У розпачі вона дає обітницю богам: відрізати та принести в дар своє прекрасне волосся, якщо чоловік повернеться з війни неушкодженим.
        Евергет повертається, і вірна слову Вероніка стримує обіцянку. Її волося причарувало й богів, і вони забрали його до себе, на небо. Так на небосхилі з’явилось нове сузіря - Волосся Вероніки. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар