понеділок, 25 листопада 2019 р.

Перемога в обласному конкурсі-виставки декоративно-ужиткового мистецтва "Народна іграшка"


09 листопада 2019 р. у палаці культури «Орбіта» в Запоріжжі відбувся обласний конкурс-виставка декоративно-ужиткового мистецтва «Народна іграшка». За повідомленням Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, метою його проведення є відродження, збереження і розвиток українських народних традицій виготовлення іграшок; формування інтересу та шанобливого ставлення до творців серед учнівської молоді.
Загалом на виставці було представлено понад 1000 експонатів, виготовлених у найкращих традиціях українського декоративно-ужиткового мистецтва із застосуванням елементів різьблення, вишивки, декоративного розпису, плетіння, ткацтва.
Роботи оцінювалися за такими критеріями як відображення регіонального колориту; індивідуальність творчих прийомів; композиційна досконалість роботи та якість оформлення.
Вихованки гуртка «Народна творчість» під керівництвом Терешиної Олесі Володимирівни, прийняли участь в цьому конкурсі вперше. На розсуд журі була представлена робота Яковлевої Регіни «Отака собі вродилась гарна господиня». Лялька виконана з використанням джуту, атласних стрічок та демонструє стилізоване українське національне вбрання. За реультатами конкурсу робота посіла 1 місце, чим ми дуже пишаємось!



Немає коментарів:

Дописати коментар